• ELBC U16 - 2020/2021

  11 nov 2020
 • Voor het derde jaar op rij mag ik deze leuke groep coachen en trainen. Samen met Thomas, die mij begeleidt als trainer, heb ik op het begin van het seizoen op papier gezet waar we dit jaar aan moeten gaan werken. Op basis van dat plan heb ik ook Jelle en Murat ingeschakeld als assistent trainers. Die twee snappen het spelletje heel goed en geven een nuttige aanvullingen tijdens oefeningen of na de training. Ook lukt het zo beter om het team in kleinere groepjes te verdelen waardoor we meer spelgericht kunnen oefenen. Met zijn drieën proberen we iedere trainingsavond ervoor te zorgen dat er een goede balans is tussen hard werken en plezier, en volgens mij lukt dat aardig. Ten slotte heb ik dit jaar weer de support van Judith als teammanager. Zij neemt veel voor mij uit handen en zorgt ervoor dat alles binnen het team soepeltjes verloopt. 
   
  Het U16 team van dit jaar is ontzettend gegroeid ten opzichte van vorig seizoen. Die groei zie je terug op individueel niveau - spelers die bijv. na de training werken aan hun schottechniek – maar nog meer op team prestatie. Dit komt omdat iedereen binnen het team hard werkt en elkaar ook de acties gunt. Om die reden zijn we dit jaar begonnen met intensieve ¾ court verdediging en een 5-out motion aanval. In de verdediging wordt er dan constant druk gegeven op degene die de bal opdribbelt. In de aanval proberen we altijd de lege ruimtes op te vullen en harde snijacties te maken. Dit betekent dus dat je constant in beweging moet zijn en de pass op het goede moment moet kunnen geven.
   
  Het is echt een hele gave groep om te coachen. Vaak hoor ik van mensen dat iedereen plezier uitstraalt en dat geeft me energie. Ik denk dat we op de goede weg zijn, maar dat we nog veel meer kunnen laten zien. Hier gaan we dus het komende seizoen keihard aan werken. En dat moet goed komen, want zowel op het veld als buiten het veld kunnen de spelers elkaar goed vinden. Ook zijn we al begonnen met een bootcamp waarbij we gaan werken aan onze conditie en kracht. Helaas kunnen we door Covid-19 nog geen competitie spelen en moet het publiek dus nog even wachten om te zien wat wij kunnen. Maar ik zeg het nu alvast, wees klaar om verrast te worden, want wij gaan knallen!
   
  Maik Romme
  Trainer en coach U16